Inge Photography: vrolijke + informele fotografie

frequently asked questions

Veelgestelde vragen. Alles wat je even door kunt lezen voordat je mij mailt met je vraag, want het kan zijn dat iemand anders die vraag ook al had bedacht! ;)

Mocht je toch een vraag hebben die hier niet bij staat dan kun je me altijd mailen

LET OP! Veel van deze vragen gaan over bruiloften. Vanaf heden fotografeer ik echter geen bruiloften meer. Lees daar hier meer over.

BEFORE YOUR WEDDING
Wij willen dat jij onze bruiloft fotografeert! En nu?

Helaas, ik neem geen nieuwe opdrachten meer aan! Daar kun je hier meer over lezen.

Kunnen we een kennismakingsgesprek met je houden?

Nee, helaas niet! Omdat ik geen professionele fotograaf ben heb ik niet voldoende tijd om kennismakingsgesprekken in te plannen, ook niet via de telefoon of Skype. Wél spreek ik zo’n 1 à 2 maanden van tevoren met jullie af, om de hele dag tot in de details door te spreken en al jullie vragen te beantwoorden.

Hoe zit het met de betaling?

Na het we-spreken-alles-door-gesprekje heb ik alle informatie om een factuur te maken. Die krijgen jullie dan via de mail opgestuurd. Daarin vind je alle betalingsinformatie. Jullie mogen deze factuur voor, tijdens of tot twee weken na jullie bruiloft betalen.

En wat gebeurt er als je ziek bent?

Hoewel het zeer unlikely is, kan het natuurlijk gebeuren dat ik ziek ben, of door andere redenen niet aanwezig kan zijn. Als ik de bruiloft binnen twee maanden voor aanvang af moet zeggen, zal ik voor vervanging zorgen – ik kan helaas niet verzekeren dat dit voor dezelfde prijs is.

Kun je er de hele dag bij zijn?

Dat is wel de bedoeling! Ik ben minimaal 8 uur aanwezig op jullie bruiloft. Het is handig als ik er ongeveer een uurtje/een halfuurtje voordat de bruidegom aankomt ben. Dan kan ik nog net de laatste jurk-aan-hyper-momentjes vastleggen. ’s Avonds ga ik meestal na een halfuurtje receptie naar huis – voor mij is het dan ook een lange dag geweest, en is er ook niet veel spannends meer om te fotograferen. :)

DURING YOUR WEDDING
Hoe zit het met vervoer?

Helaas heb ik nog geen auto, dus reis ik overal met het openbaar vervoer naartoe! Dat komt eigenlijk altijd in orde, maar laten we het er wel even over hebben tijdens ons gesprek. Daarnaast is het op de dag zelf handig als ik met iemand mee kan rijden: regel dus een ceremoniemeester, zusje, oom of tante, en dan komt het helemaal in orde ;)

Hoe zit het met eten?

Op de dag zelf is het ideaal als ik gewoon met jullie mee kan eten. Zo ben ik constant bij jullie in de buurt, en kan ik ook de momenten die tijdens het eten plaatsvinden goed vastleggen. Daarnaast is het ook handig als ik niet flauwval van de honger, toch? ;) Vaak ben ik tijdens het eten ook bezig met alvast wat uitzoeken en bewerken van foto’s.

Waar moeten we aan denken bij de fotoshoot?

Hier zijn wat handige tips voor jullie fotoshoot:

- Plan zo’n 1-1,5 uur in voor de fotoshoot > zo hebben we voldoende tijd, en hoeven we niet te stressen.

- Het is erg leuk als we foto’s kunnen maken op meerdere locaties! Vaak is een ‘groene’ locatie zoals het bos, een park, of een strand erg leuk. Daarnaast is een oud stadje of juist een industrieël gebied ook erg leuk. Een combinatie van groen, en daarna iets anders is vaak heel tof!

- Denk ook na over binnenlocaties. Natuurlijk hoop je er op dat het niet gaat regenen, maar ja, je weet het nooit! Denk aan grote, lichte, locaties met veel ramen en veel ruimte. Hoewel een café erg gezellig klinkt is het bijvoorbeeld veel te donker om mooie foto’s te maken. Hier kun je inspiratie op doen.

- Het is super handig als jullie iemand meenemen tijdens de fotoshoot. Deze persoon (zusje, vriendinnetje, ceremoniemeester) kan dan wat spullen dragen en de tijd in de gaten houden. Daarnaast kan ik met deze persoon mee in de auto, ook slim!

- Wat moet je meenemen? Een kleedje, een flesje water, een spiegeltje, en allerlei andere leuke accessoires die jullie nog bedenken! Bijvoorbeeld ballonnen, een paraplu, slingers, een fles champagne, of iets vrolijks wat jullie altijd samen doen, zoals hardloopschoenen of voetballen. ;)

We willen graag een fotobedankje, hoe werkt dat?

Dat kan! Ik neem dan mijn laptop mee, en heb op de dag zelf even een halfuurtje nodig om een foto uit te kiezen, te bewerken, en er een tekst op te zetten. Ik zet ‘m dan op een USB stick (zorg dat jullie ceremoniemeester die heeft voor mij ;)), en dan kan er iemand de foto naar de dichtstbijzijnde HEMA/Kruidvat/fotowinkel brengen. Daar kan zo’n foto met een snelservice binnen een uur zo’n 200 keer worden afgedrukt, zodat ‘ie op tijd klaar is voor het einde van jullie feest!

AFTER YOUR WEDDING
Hoeveel foto's krijgen we ongeveer, en hoe lang duurt het?

Binnen 2 maanden krijgen jullie een USB stick thuisgestuurd met ongeveer 500 foto’s die allemaal bewerkt zijn. Sommige foto’s zul je alleen in kleur krijgen, andere foto’s ook in zwart wit. De foto’s zijn allemaal in de hoogste resolutie.

Daarnaast zet ik binnen een week (vaak de volgende dag al ;)) een preview op mijn Facebook pagina, zo kunnen jullie al heel snel wat foto’s aan jullie familie en vrienden laten zien!

Mogen we de foto's op Facebook zetten?

Natuurlijk! Jullie zijn vrij om de foto’s op allerlei manieren publiek te maken (een fotoalbum, je Facebook pagina, een canvas print), maar vermeld daarbij altijd wel de copyright informatie: (c) ingephotography.nl.

Ik wil helemaal niet dat je mijn foto's online zet.. :(

Het kan zijn dat je het helemaal niet fijn vindt dat je foto's online (op mijn website, of op Facebook, of op mijn blog) worden gezet. Misschien heeft het iets met je werk te maken, of vind je dat gewoon niet chill.

Dat vind ik natuurlijk erg jammer! Jullie foto's zijn mijn visite kaartje, en zeker als ik ze niet op Facebook kan zetten loop ik behoorlijk wat nieuwe aanvragen mis. Om deze inkomstenderving tegen te gaan ga ik er in principe mee akkoord om jullie foto's niet online te zetten, tegen een extra prijs van €150.

Maak je ook een album voor ons?

Nee, helaas doe ik dat niet. Ik ben er van overtuigd dat jullie zelf het best weten welke foto’s jullie het mooist vinden, dus daarom wil ik die leuke, creatieve, taak aan jullie zelf over laten.