Berlijn

Op 22, 23 en 24 december was ik samen met mijn lief in Berlijn – en maakte ik natuurlijk heel veel foto’s, die jullie hier kunnen bekijken. Twee-en-halve-dag winters Berlijn, hoe was dat?

We reisden met de trein (super chill!), en kwamen in de middag in ons cutie hotel aan. Die eerste middag wandelden we gewoon wat rond door kerstig Berlijn, maar werd het al snel donker. Wel maakte ik nog ‘n toffe foto van de Brandenburger Tor door de kerstlichtjes heen. En dronken we glühwein (bah), zagen we HEEL VEEL kerstmarktjes en aten we pizza (yum).

De volgende dag was SUPER EXCITING, want in Berlijn is er namelijk een heel eiland vol met musea! Dit Museum Insel was eigenlijk de grootste reden waarom ik naar Berlijn wilde, dus check mijn super excited foto’s haha ; ) Maar het was ook tof! We bezochten die dag 4 musea, en we beklommen ook nog de Berlijnse Dom om de zonsondergang te bekijken. Ik vind foto’s maken in musea altijd erg leuk, zeker als er zo’n prachtig winters-middag-zonsondergang-licht bij komt kijken, genieten!

Onze laatste dag was zo’n heerlijk winterse dag, met veel zon, een strak blauwe lucht, en KOUD! Genieten, en perfect weer om door de stad heen te wandelen (want alles is ook gesloten in Berlijn op de 24e..). We bezochten vooral veel dingen die met de oorlog en de muur te maken hadden, met als hoogtepunt het Joodse Monument – dat was wel echt indrukwekkend. Ook de East Side Gallery was wel cool, met veelzijdige kunstwerken op een stuk overgebleven muur (met een hek ervoor, dat is dan wel weer jammer).

We ontdekten tijdens onze short trip dat Berlijn eigenlijk niet zo’n mooie stad is om door heen te wandelen – als je in Parijs of Rome een halfuur door de stad wandelt is dat echt genieten! – maar Berlijn is een beetje, wel.. lelijk, haha! Er zijn wel mooie gebouwen, monumenten of plekken, maar de rest van de stad kenmerkt zich eigenlijk een beetje door grote grijze flats. Maar gelukkig is er supergoed openbaar vervoer, dus als je geen zin meer hebt om te wandelen door grijs-land kun je met de U-bahn gaan!

Al met al – niet mijn meest favoriete stad, maar zeker wel leuk voor ‘n weekendje weg met de trein!

Berlijn-6

Berlijn-47Berlijn-44

Berlijn-13Berlijn-14

Berlijn-18

Berlijn-25

Berlijn-31Berlijn-34

Berlijn-38

Berlijn-39

Berlijn-54Berlijn-56

Berlijn-72

Berlijn-70Berlijn-68

Berlijn-71

Berlijn-77Berlijn-79

Berlijn-89

Berlijn-88Berlijn-90

Berlijn-101

Berlijn-97Berlijn-100

Berlijn-103Berlijn-104

Berlijn-110

Berlijn-107Berlijn-108

Berlijn-116Berlijn-118

About the Author:


Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.